Wienergryta:
100 g vitkål (eller mer)
1 grön paprika
1½ dl buljong
1 burk hela tomater
1 stora gula lökar
Valfri korv (jag har sojakorv)
smör till bryn
salt å peppar
persilja
Ansa och skär vitkålen, lök och paprika i fina strimlor.
Bryn dem lätt i en gryta. Slå på vattnet. Tillsätt tomater m spad.
Låt grytan småputtra i 15 minuter. tillsätt korv å koka ytterligare 5 min.
Strö persilja över.
MYCKET bra att du lägger ut detta recept! Ha själv helt glömt borta denna gryta som är otroligt god! Blir kanske till att göra denna i helgen. Måste ju vara ganska billig att göra =)
SvaraRaderaJa, den är löjligt god :) Prislappen beror väl lite på vilken korv man köper, tanken är väl att man ska ha wienerkorv vilket inte är så billigt, och det är inte sojakorven heller. Men på hösten när rotfrukter är extra billiga måste det vara perfekt att göra den här grytan :)
Radera