11 okt. 2012

Kinesisk Nakenhund

Ryktena säger mig att min kusinvitamin har bestämt sig för att skaffa vovve, en kinesisk nakenhund, eller Chinese crested dog som den egentligen heter :)





Det är en hundras som finns i två varianter, nakenhund och powder puff. Ursprunget är från Kina, men den organiserade aveln inleddes i Storbritannien som därmed räknas som rasens hemland.

Egenskaper
Rasen är en sällskapshund. Chinese crested dog är en aktiv, tillgiven och sällskaplig ras. Rasen är vänlig, lekfull och gladlynt, men kan vara reserverad mot främlingar. Den har en stark flockkänsla, men är detta till trots ändå självständig. Den är lyhörd men kan vara envis, och som alla hundar så behöver den en viss uppfostran. Som en livlig och rörlig hund uppskattar den att få röra på sig, men motionsbehovet är inte extremt. Förutom regelbundna promenader är tillfälle till rasting och lek utan koppel bra för hundens fysik.



Skötsel
Båda varianterna behöver badas eller duschas regelbundet, ungefär en gång i veckan, och en powder puff behöver sedan borstas och fönas för att pälsen inte ska bli lockig utan rak. All päls som lossnar fastnar i borsten. Nakenhunden kan behöva hudkräm. Båda varianterna rakas normalt sett i ansiktet, powder puff även i ett V ner på halsens framsida.

Infon kommer från wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar